Забот на Времето

by Mindless Violence

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

      name your price

     

1.
2.
3.
4.
5.

credits

released September 1, 2013

Mindless Violence на ова издание се:
Марко Крстевски (вокал)
Александар Илиевски (гитара)
Стефан Ристовски (бас)
Кристијан Тодоров (тапани)

текстови: Марко Крстевски
(освен „Забот на времето“ - Александар Илиевски и Марко Крстевски)

музика / аранжмани: Mindless Violence

снимено, миксано и мастеризирано од страна на Ненад Трифуновски (октомври 2012)

едитирано од страна на Дени Крстев (октомври 2012)

tags

license

all rights reserved

about

DENY RECORDS Skopje, Macedonia

Record label and promotion from Skopje,Macedonia
Booking:
hardcore punk/punk-rock/screamo/emo etc.
NO NAZIS/NO SEXISTS/NO RACISTS/NO MACHO
e-mail:
denyrecordsandbooking@gmail.com

contact / help

Contact DENY RECORDS

Streaming and
Download help

Track Name: Странец во Овој Град
роден во овој град
во него станав странец
зошто дојдоа кучињата
кои беа врзани на ланец

и станав странец
во овој град станав странец

не сум дел од метрополата наречена Скопје

одејќи по овој град
прости звуци слушам
од кафанските револуции
јас се гушам

и јас се гушам
во овој град јас се гушам

--------------------------------------------------

A STRANGER TO THIS TOWN

born in this town
I became a stranger to it
‘cause here came dogs
that used to be chained

and I became a stranger
I became a stranger to this town

I am not a part of the metropolis called Skopje

walking through this town
I listen to vulgar sounds
the kafana revolutions
suck the air out of my lungs

and I am choking
I am choking in this town
Track Name: Мамин Син
јас сум татин и мамин син
и не возам кола која користи плин
секогаш го следам модниот тренд
купив гитара и направив бенд
сега сум во диско клубот
погледни ме накосо ти го скршив зубот
жените се моја голема мана
иако сум грд ја ќарувам со неколку стана

татин и мамин син
јас сум татин и маин син
татин и мамин син
секогасш дотеран и глумам фин

имам големи муда на себе
зошто горилите се позади мене
брендирана облека и злато на вратот
сите го знаат моето име во градот
доживотно дел од градската шема
шизик (пешљак) како мене никогаш ќе нема
секогаш дотеран и глумам фин
зошто јас сум татин и мамин син

--------------------------------------------------

MOMMY'S BOY

I am daddy’s and mommy’s boy
and I do not drive a car that runs on gas
I always follow the latest trends
I bought a guitar and formed a band
now I’m in a disco club
look at me the wrong way
and I’ll break your teeth
I have a weakness for women and
although I’m ugly I get them with a couple of flats

daddy’s and mommy’s boy
I’m daddy’s and mommy’s boy
daddy’s and mommy’s boy
always dressed up and acting nice

I’ve got big balls
‘cause I got my muscles behind me
trademark clothes and gold on my neck
the whole town knows my name
forever a part of the city trends
there’ll never be another hotshot (wussy) like me
always dressed up and acting nice
‘cause I’m daddy’s and mommy’s boy
Track Name: Позитивно Настроен
секогаш позитивно настроен
размислувам за иднината
која пополека доаѓа
нејќам живот без цел да проаѓа.
хуман со срцето
а разумен со мозокот
секогаш до успешни решенија
за да стигнам до целта

секогаш позитивно настроен

секогаш пријателски настроен
спрема луѓето кои ги сакам
гледам со насмевка на животот
зошто само така ќе успееш
да ги пребродиш сите времиња
без љубов и хармонија
и неможеш да ме спречиш
зошто сум...

секогаш позитивно настроен

--------------------------------------------------

A POSITIVE FRAME OF MIND

always in a positive frame of mind
I’m thinking about the future
which slowly comes my way
don’t want my life to pass in vain
with a human heart
and rational brain
I always succeed in finding solutions
to reach my goal

always in a positive frame of mind

always friendly
with the people I love
I look on life with a smile on my face
‘cause that’s the only way
to overcome all the hard times
without love and harmony
and you can’t stop me
because I am...

always in a positive frame of mind
Track Name: Еден Дух
спремни сме сите за circle pit-от
заедно во ова како еден дух
гневни лица скокаат и се дружат
сите со една цел нашиот глас да биде слушнат

вера, пол, боја - не е важно тоа
зошто сите сме заедно во сево ова
важно е сите да сме во питот
само така ќе успееме да го срушиме ѕидот

еден дух!!!

хардкор e повеќе од начин на живот
тоа значи никогаш да не бидеш тивок
врескај за тоа што го имаш на ум
па макар и да звучи како шум

делото говори повеќе од зборот
вистинското значење на хардкор-от
повеќе од маска и од стил
повеќе од мускул и сексапил

-------------------------------------------------------------------

ONE SPIRIT

we're ready for the circle pit,
together as one spirit
angry faces are jumping and having fun
all with one cause,our voice to be heard

religion, sex, color - it's not important
because we're all in this together
the most important thing is to be in the pit
that's the only way to break down the walls

one spirit!!!

hardcore is more than way of life
that means never to be silent
scream for what you have on your mind
even if it makes a little noise

the work speaks more than words
the true meaning of hardcore
more than a brand and a style
more than muscle and sex-appeal
Track Name: Забот на Времето
наполнив 18, полека сваќам дека стареам
нови предизвици и нови борби сега ме чекаат
облечи палто - татко ми ми рече
но јас не сум спремен за сето тоа
јас сум сеуште дете

за жал само еднаш ’рти семето
и сите сме препуштени
на забот на времето

знам, предосеќам, се побрзо се приближува
но продолжувам да чекорам јас кон иднината
се трудам, максимално, фокусиран да останам
не запирам, за моментов јас живеам

--------------------------------------------------

THE TOOTH OF TIME

I turned 18, I slowly realize that I’m ageing
new challenges and battles are waiting for me now
put on a coat – my father said to me
but I’m not ready for the load of that
I’m still a kid

unfortunately, the seed sprouts only once
and we are all victims
of the tooth of time

I know, I can sense it, it comes closer all the faster
but I keep on walking towards the future
I do my best to stay focused
never stop, I live for this moment